Wat als paracetamol niet meer helpt?

Bij hoofdpijn en veel andere pijntjes grijpen we vaak naar Paracetamol. Dit relatief onschuldige middel kan in de meeste gevallen helpen om de pijn te verlichten, zodat je er weer een beetje bovenop komt. Maar wat nou als paracetamol niet helpt? Wat is dan de oplossing?

De bron aanpakken

Laten we beginnen met te stellen dat pijnstillers niet de oplossing zijn. Hoewel we graag zouden willen dat we met het slikken van een pilletje ook echt van alles af zijn, is het meestal zo dat we alleen de symptomen bestrijden. Voor een goede en gedegen aanpak van de pijn is het natuurlijk zaak dat je de bron van de pijn aanpakt, of dat nu stress, een infectie of een andere oorzaak is. Maar als tijdelijke oplossing (bijvoorbeeld totdat je terecht kunt bij de dokter) kan een pijnstiller uitkomst bieden.

Andere pijnstiller dan paracetamol

Er zijn veel verschillende pijnstillers verkrijgbaar, waaronder paracetamol. Dit populaire middel heeft enkele voordelen. Ten eerste is het zonder recept verkrijgbaar bij apotheek, drogist en zelfs supermarkt. Bovendien kost een doosje paracetamol weinig. Het nadeel van paracetamol, is dat er bij langdurig gebruik wel degelijk lichamelijke klachten de kop kunnen opsteken. Maar wat als paracetamol niet werkt? Dan zijn er enkele alternatieven, waaronder Ibuprofen en Tramadol.

Ibuprofen

Ook ibuprofen is zonder recept verkrijgbaar en een relatief goedkoop middel. Het is iets zwaarder dan paracetamol, maar nog steeds licht genoeg om zonder tussenkomst van de huisarts geslikt te worden. Bij de meeste apotheken, drogisten en supermarkten is dit middel verkrijgbaar.

Tramadol

Tramadol is een opioïde pijnstiller die je niet zomaar kunt verkrijgen. Het middel is vele malen sterker dan de hierboven genoemde medicijnen en mag niet zomaar geslikt worden. Het is alleen verkrijgbaar op doktersrecept. Je moet dus langs de dokter en vervolgens langs de apotheek. Nu kun je ook Tramadol online kopen en daarbij van een online arts een recept krijgen. Hierbij hoef je niet langs de dokter en de apotheek. Het is wel belangrijk dat je je daarbij houdt aan de voorgeschreven dosering en bij het online consult de juiste gegevens verstrekt! Het versrekken van onjuiste gegevens of verkeerd gebruik van het middel kan gevaarlijk zijn.

Lees de bijsluiter

Voor alle bovenstaande medicijnen geldt: lees de bijsluiter voordat je begint met het gebruik van het middel. Heb je nog vragen of ervaar je andere of aanhoudende bijwerkingen bij het gebruik van het medicijn? Neem dan contact op met de huisarts.